Waarschuwing voor nep winacties op facebook

voorkom telleurstelling !


Blogartikel geplaatst op 17 januari 2017 door :
Redactie Gratiswinacties.nl


- DEEL DIT BERICHT OP FACEBOOK! -


Nep winacties op facebook! Een veel voorkomend probleem. Maar hoe voorkom je nu dat je in deze valkuil trapt? Lees dan nu beslist nog even verder! Prijsvragen en winacties zijn uiteraard hartstikke leuk maar tegenwoordig blijken 'criminelen' er een sport van te hebben gemaakt om duizenden consumenten op te lichten middels diverse nep-winacties. Zeker op facebook zijn deze praktijken schering en inslag en helaas trappen duizenden gebruikers er elke dag weer met open ogen in....


Dagelijks kom je op de tijdlijn van vrienden of familie wel eens winacties tegen die ze hebben gedeeld op hun eigen tijdlijn. Nu is daar niets mis mee maar helaas betreft het vaak ook acties waar een luchtje aan zit. En geloof het of niet men trapt er steeds weer massaal in! Maar hoe herken je nu een fake-winactie of een pagina die niet te vertrouwen is? We gaan je een stukje opweg helpen om vanaf nu eenvoudiger onderscheid te kunnen maken tussen wat nep is en wat niet. Tevens zul je hieronder een lijst aantreffen van facebookpagina's die naar alle waarschijnlijkheid gewoonweg scam zijn vol met veelal nep-acties en ook wat je hier tegen kunt doen!


Richtlijnen die je zullen helpen onderscheid te maken tussen echte en nep-winacties:

1) Is de prijs eigenlijk te mooi om waar te zijn wees dan al meteen op je hoede want juist met grote prijzen worden mensen massaal gelokt om deel te nemen, te reageren of de acie te delen. Betreft het acties van bekende merken check dan even of je wel daadwerkelijk op de officiele pagina van het betreffende merk of winkel zit en of de adresgegevens kloppen!

2) Bestaat de facebookpagina pas sinds kort maar heeft nu al duizenden volgers die enkel en alleen vergaard zijn via (vaak meerdere mooie winacties per dag) dan hebben ze vaak maar een doel voor ogen; zo snel mogelijk heel veel volgers vergaren om daarna de pagina voor grof geld door te verkopen! Dit is namenlijk de voornaamste redenen waarom deze pagina's bestaan!

3) Kun je contact met ze maken? Kun je ze via facebook een persoonlijk bericht sturen of hebben ze een mailadres en reageren ze geloofwaardig? Is het antwoord nee, dan kun je ervan uitgaan dat oplichting op de loer ligt!

4) Heeft de desbetreffende facebookpagina geen eigen (bijbehorende) website behalve de facebookpagina zelf? Dan is de kans reeds 95% dat het enkel en alleen om nep-acties zal gaan.

5) Gebruik je gezonde verstand en like en deel niet zomaar willekeurig elke actie!Actuele lijst van facbookpagina's welke worden verdacht van nep-winacties : (update 06-06-2019)

- Dagje-uit-weetjes

- Droomvakanties

- Dagjewinnen

- Degroteglimlach

- Doemee

- GalaxyNote7

- Gratisproberen

- iPhone-7-winnen

- Liken-winnen

- Luxe deals

- Online winnen

- Product winnen

- Time4lxry
Deze lijst was begin 2019 nog vele malen langer. Circa 40 pagina's hebben inmiddels toch vele duizenden volgers weten te bemachtigen via nep winacties dat ze nu allemaal omgebouwd zijn tot andere facebookpagina's (vaak met een hoop onzin en pogingen om belachelijke producten een de man te brengen, maar inmiddels wel zonder winacties) Heb jij een actie of facebook pagina gevonden waarbij je twijfelt aan de echtheid ervan? Neem dan gerust contact met ons op! We zullen bovenstaande lijst regelmatig verversen!Stop deze fake-pagina's en help mee ze te verwijderen!

Hoe kun je deze pagina's nu een halt toeroepen? Eenvoudig door ze NIET te liken, GEEN acties te delen en ze bij facebook te rapporteren middels de icoontjes vlak onder hun grote logo. Deel uiteraard wel deze pagina van ons blog met vrienden en familie op facebook en voorkom dat ze met open ogen in nep-winacties trappen!


Als prijsvragensite zijn dergelijke facebookpagina's en acties ons uiteraard ook een ware doorn in het oog. Het vertrouwen van de gewone burger om gewoon eens leuk aan een winactie deel te nemen zonder nadelige gevolgen of gewoon voor de gek te worden gehouden zakt ziender ogen en dat vinden wij als fanatieke prijsvragenfreaks uiteraard erg jammer. Toch willen we u middels dit blog graag waarschuwen en hopen we dat we u een beetje kunnen behoeden voor deelnames aan dergelijke nep-acties. Hebt u twijfel, doe dan gewoon niet mee en laat deze winkans lekker aan u voorbij gaan. Neem desnoods contact op met ons en wij kunnen u dan eventueel mededelen of het veilig is om deel te nemen of dat het helaas een poging tot oplichting betreft.


De prijsvragen en acties die wij verzamelen op onze websites zijn altijd veilig om aan deel te nemen. Mocht u toch twijfelen (ook wij kunnen wel eens per ongeluk iets over het hoofd zien) aan de echtheid of organisatie achter een prijsvraag laat het ons dan beslist even weten en wij zullen meteen actie ondernemen en de winactie aanpassen of geheel verwijderen. Tenslotte willen we deze leuke vrijetijds hobby voor zowel u als ons vrijwaren van welke vorm van scam en oplichting dan ook.


comments powered by Disqus