Waarschuwing voor nepmails uit naam van Intratuin

Let op met sms en whatsapp !


Blogartikel geplaatst op 6 juni 2016 door :
Redactie Windezeprijs.nl


Prijsvragen en winacties zijn uiteraard hartstikke leuk maar tegenwoordig blijken criminelen er een sport van te hebben gemaakt om juist via winacties duizenden consumenten op te lichten middels diverse nep-acties. De afgelopen maanden waren het reeds Albert Heijn, Gamma, Bol.com en o.a. Praxis die hun klantenbestand waarschuwde voor dergelijke praktijken. Vandaag voegde Intratuin zich toe aan dit rijtje.


In een mail die vandaag werd verzonden namens Intratuin waarschuwden zij hun klanten alsvolgt: "Er zijn op dit moment meerdere winacties in omloop via e-mail, landelijke media, Facebook en/of SMS die niet afkomstig zijn van Intratuin. Veelal wordt hierin een waardebon aangeboden t.w.v. 500 of 750 euro. In deze zogenoemde ‘phishing-acties’ worden de naam en het logo van Intratuin misbruikt om persoonlijke gegevens te verzamelen of om je geld afhandig te maken. Doe hier niet aan mee, het gaat om oplichterij!"

Lees het bericht op de website van Intratuin : Spammails Intratuin


Als prijsvragensite zijn dergelijke phising-mails ons uiteraard ook een ware doorn in het oog. Het vertrouwen van de gewone burger om gewoon eens leuk aan een winactie deel te nemen zonder nadelige gevolgen zakt ziender ogen en dat vinden wij als fanatieke prijsvragenfreaks uiteraard erg jammer. Toch willen we ons aansluiten bij bovenstaande waarschuwing waarmee we hopen dat we u een beetje kunnen behoeden voor deelnames aan dergelijke nep-acties, die vaak uit het niets in uw mailbox verschijnen. Hebt u twijfel, doe dan gewoon niet mee en laat deze winkans lekker aan u voorbij gaan. Neem desnoods contact op met ons en wij kunnen u dan eventueel mededelen of het veilig is om deel te nemen of dat het helaas een poging tot oplichting betreft.


De prijsvragen en acties die wij verzamelen zijn altijd veilig om aan deel te nemen. Mocht u toch twijfelen (ook wij kunnen wel eens per ongeluk iets over het hoofd zien) aan de echtheid of organisatie achter een prijsvraag laat het ons dan beslist even weten en wij zullen meteen actie ondernemen en de winactie aanpassen of geheel verwijderen. Tenslotte willen we deze leuke vrijetijds hobby voor zowel u als ons vrijwaren van welke vorm van scam en oplichting dan ook.

comments powered by Disqus