hoe werkt een prijsvragen website nu eigenlijk?

een kijkje achter de schermen


Blogartikel geplaatst op 28 augustus 2018 door :
Redactie Ikhebprijs.nl


Geregeld krijgen we van bezoekers de vraag; "hoe werkt dat nu, zo'n prijsvragenwebsite?". En dus gaan we vandaag maar eens een tipje van de sluier oplichten en een kijkje nemen achter de coulissen van IkHebPrijs.nl, PrijsvragenGala.nl en Gratiswinacties.nl waarbij we jullie een stukje inzicht gaan geven in het dagelijks reilen en zeilen van onze website.


Zoals jullie weten zijn we (zomervakantie uitgezonderd) dagelijks het hele jaar door online en actief. We hebben echter geen vast tijdstip waarop we onze 3 prijsvragenwebsites besturen, simpelweg omdat we naast deze uit de hand gelopen hobby uiteraard ook nog ons gewone werk en gezin hebben. Zodra er echter ook maar even ruimte is dan zal een van onze medewerkers (1 redacteur en 1 vrijwilliger) aan de slag gaan met het verzamelen van prijsvragen en andere acties. Voor het overgrote deel vind dit dus plaats in de avond en nachtelijke uren. En daar komt meteen voor de meesten van jullie het eerste grote vraagteken ook bovendrijven! Hoe doen jullie dat? Het is toch totaal onbegonnen werk om elke dag duizenden nederlandse websites af te gaan om te checken of er een prijsvraag online staat. Die bewering klopt uiteraard. Vandaar dat we daar een systeem voor hebben bedacht waarbij we dat probleem voor het grootste gedeelte kunnen tackelen.Stap 1) Verzamelen van prijsvragen

Hiervoor hebben we een eigen online database aangemaakt voor ons zelf waarin we websites hebben opgenomen waarvan we weten dat er dagelijks, geregeld, wekelijks of op bepaalde dagen nieuwe prijsvragen online komen.
In elke categorie hebben we vervolgens tientallen websites vermeld die we eenvoudig kunnen aanklikken om snel te controleren op nieuwe acties.
Naast deze uitgebreidde database hebben we nog een aparte lijst met websites die toegankelijk is voor enkele vriiwilligers. Deze lijst is een lijst met websites waarvan bij ons bekend is dat er slechts zo heel af en toe een nieuwe prijsvraag te vinden is. Elke 3 dagen checken zij voor ons aan de hand van deze lijst deze websites.


Daarnaast worden er uiteraard dagelijks nog diverse prijsvragen en andere acties via ons speciale prijsvragen aanmeldformulier aangemeld door zowel fans van onze websites als ook door (media)bedrijven, blogs, forums en diverse samenwerkingspartners.
Tevens gebruiken we bij onze zoektocht tot slot dagelijks nog even een half uurtje google. En met bepaalde zoektermen en werkwijzes waardoor nieuwe acties snel komen bovendrijven in deze zoekmachine lukt het ons om middels onze eigen database, onze vrijwillgers en alle aangemelde prijsvragen om dagelijks reletief snel en eenvoudig honderden websites te controleren en zodoende voor jullie als bezoekers netjes up to date te blijven met elke dag nieuwe acties waaraan jullie kunnen deelnemen.Stap 2) Verwerken van prijsvragen

Zodra we een prijsvraag hebben ontdekt of is aangemeld door een van onze vrijwillgers of derden begint pas het echte werk. Er zal door een van de 2 redacteuren een check plaatsvinden in ons sysyteem of we deze prijsvraag niet reeds op onze website hebben staan. Tevens zal de website waarop een prijsvraag vermeld staat worden beoordeeld of deze geen discriminerende, rasistische of pornografische content bevat om zodoende geen onbedoelde promotie te maken voor dit soort websites. Is de prijsvraag en website goedgekeurd dan duiken we verder in ons systeem om de prijsvraag te verwerken.
We voeren alle benodigde informatie in zoals:

  • de prijsvraagomschrijving (de te winnen prijs)
  • het juiste antwoord
  • de categorie waarin we de actie willen tonen op onze websites
  • de weblink naar de prijsvraag
  • de datums waarop de actie op onze websites moet verschijnen
  • een passende afbeelding, vooraf op maat gesneden via een extern programma
  • een 'go' via de knop invoeren


De actie zal nu automatisch op (een of beide) websites verschijnen op de door ons aangegeven datum met de informatie die we hebben ingevoerd. Naast het invoeren van nieuwe acties verlopen er dagelijks natuurlijk ook tientallen oude acties. In ons systeem ontstaat er automatisch een lijst met dit soort acties die de einddatum hebben bereikt. Dagelijks doorlopen we deze lijst en checken we of deze acties daadwerkelijk reeds zijn afgelopen (niet alle websites vermelden namelijk een einddatum) en kunnen we ze zodoende wissen of verlengen.

Elke prijsvraag/actie kost ons vanaf het moment van zoeken tot en met het verwerken gemiddeld circa 5 minuten. En met dagen waarop we soms wel 60-100 nieuwe acties invoeren hoeven we jullie dus niet uit te rekenen hoeveel tijd het bijwerken en onderhouden van een prijsvragenwebsite dagelijks kost. En daar tellen we het bijhouden van onze mailbox, onderhouden van contacten met andere websites, vinden van linkpartners, maken van reclame, bijhouden van social media, analyseren van statistieken, marketing enz enz niet eens bij op.....

Een hoop werk maar ook een heleboel plezier om een prijsvragenwebsite zoals Ikhebprijs.nl en Prijsvragengala.nl bij te houden, zeker gezien de vele leuke reacties die we vaak van bezoekers ontvangen. Blijf dit ook vooral doen want het stimuleert enorm ons werk door te zetten en te blijven groeien. Wil je eventueel een handje helpen of heb je nog een prangende vraag die we nog niet beantwoord hebben neem dan gerust even contact met ons op via ons contactformulier.Update:

Er kwam naar aanleiding van dit artikel een mail binnen met de vraag of we een commerciele website zijn? Het antwoord daarop is ja en nee. Ja, we maken ook gebruik van advertenties, acties die we enkel tegen een kleine betaling plaatsen en affiliate-marketing. Nee, want ons doel is niet het behalen van winst. De winst die we uit onze commerciele acties halen vloeien weer terug naar onze website (kosten voor webhosting en database, kosten realisatie en onderhoud van ons systeem, klein presentje voor onze vrijwilligers, reclame-kosten e.t.c.). Hetgeen er daarna nog overblijft besteden we vaak aan het kopen van prijzen die we zelf verloten via bijvoorbeeld social media en onze nieuwsbrieven.

comments powered by Disqus