DE beste 7 tips om prijsvragen te winnen!


Hoe maak je nu kans op al die prijzen! We zetten de beste zeven tips graag voor je op een rij zodat jij binnenkort wellicht een glimlach op je gezicht krijgt wanneer onverwacht de 1e keer de postbode voor je deur staat!

Tip 1

Doe mee aan actuele prijsvragen!


Prijsvragen en winacties vindt je bijna dagelijks en overal. Zowel online op internet, social media, via reclames op TV of radio, of tijdens dagelijkse bezigheden zoals winkelen. Tevens zul je in kranten, magazines en tijdschriften veel acties vinden. Overal zie je of hoor je geregeld winacties. Maar zijn ze ook nog wel actueel? Regelmatig vind je verlopen acties waaraan je helaas niet meer kunt deelnemen. Op PrijsvragenGala.nl, Ikhebprijs.nl of Gratiswinacties.nl hebben wij die zoektocht echter al voor je gedaan. Elke dag worden er hier nieuwe en dus actuele acties geplaatst en vaak nog met de juiste antwoorden erbij om het je nog eenvoudiger te maken! Je hoeft enkel nog deel te nemen om kans te maken op een van de prijzen!

Tip 2

Maak gebruik van een apart mailadres!


Indien je vaker met prijsvragen en winacties wil meedoen dan is het raadzaam om een apart mailadres hiervoor te gebruiken. Zo blijft je prive-mail gescheiden van je prijsvragen activiteiten. Bij veel acties zul je je deelname per mail moeten bevestigen. Maar tevens ontvang je leuke nieuwsbrieven met nieuwe acties of bekendmakingen van de prijswinnaars. Met een apart e-mailadres houdt je jouw persoonlijke e-mail en berichten van websites & bedrijven gescheiden en blijft alles overzichtelijk. Voor het aanmaken van een extra e-mailadres kun je gebruik maken van gratis diensten als Outlook of Gmail. Vergeet ook niet om je spam-box regelmatig even te checken om geen winaarsberichten onverhoopt te missen.

Tip 3

Even doorzetten en niet opgeven!


Ik win toch nooit wat is een veel gebruikte term die je vaak hoort. Geef echter niet op! Het is vaak een kwestie van tijd en doorzettingsvermogen voordat je je eerste prijs wint. Al vlug zal je bemerken dat jou kansen net zo groot zijn als die van een ander en dat winnen ontzettend leuk is. Hoe vaker je meedoet des te groter je kans is dat je ergens als winnaar uit de bus komt. Uiteraard wil iedereen het liefste een nieuwe auto of vakantie winnen maar ben ook tevreden met kleinere prijzen want ook die zijn vaak erg leuk om te winnen. Juist bij de wat kleinere winacties maak je ook meer kans om te winnen. Aan grote prijsacties zullen namelijk meer mensen aan deelnemen dan aan een leuke dvd of mooi boek welke je kunt winnen. Hier liggen dus je kansen! Sommige prijzen kun je winnen door het invullen van een enquête. Vaak ben je hier zeer snel mee klaar, soms sneller dan gebruikelijke prijsvragen. Als je even de tijd neemt om een enquête in te vullen maak je vaak een grotere kans op een grote prijs. Door gebrek aan geduld bij veel mensen is het aantal deelnemers vaak lager dan bij gebruikelijke prijsvragen. Meer kans op een prijs dus.

Tip 4

Invullen van deelname formulieren!


De meeste prijsvragen op internet gaan tegenwoordig veelal via het invullen van een online winformulier. Ongeacht of je nu aan een mail en win of een klik en win actie deelneemt zul je je gegevens moeten invullen. Logisch ook want uiteindelijk zal de organisator je wel moeten kunnen bereiken indien je de winnaar bent of moeten weten waar de prijs naartie gestuurd zal moeten worden. Wanneer je met veel winacties meedoet dan is het invullen van al die deelnameformulieren soms een tijdrovende klus! Dit kan een heel stuk eenvoudiger dan telkens opnieuw handmatig elk formulier invullen. Er zijn hiervoor enkele handige tools, die het invullen van een prijsvraag eenvoudiger maken zoals Lasstpass of Roboform (zoek via google!). Wees eerlijk en alert met invullen van je gegevens. Klopt je mailadres of woonadres niet zul je je prijs niet kunnen ontvangen! Gegevens die nep zijn en/of niet kloppen worden tevens vaak geblokkeerd van deelname, wat betekent dat je geen kans maakt op een prijs.

Tip 5

Opvallen geeft je meer kans tot winnen!


Afhankelijk van de te winnen prijs bij een winactie zijn er vaak veel deelnemers die net als jij kans willen maken op de te winnen prijs. Het kan dan een handje helpen als je wat meer je best doet om op te vallen maar overdrijf hierin niet. Maak het niet te nep want dit zal juist een tegenovergestelde uitwerking hebben.
Kun je reageren bij de winactie? Neem dan de moeite hiervoor en plaats eens een leuke reactie. Geen reactie van, "kom maar op met die prijs" of "ik wil winnen!" maar doe gewoon eens je best om het een beetje persoonlijk te maken. Hoe vaker je dit doet, hoe beter je hier in zal worden.
Is de website of het bedrijf dat een winactie organiseert ook aanwezig op social media? (Facebook, Twitter, Instagram enz.) Dan kan een like of het volgen van desbetreffende pagina helpen. Je toont daarmee interesse in het bedrijf en niet alleen in de prijs. De organisator van de prijsvraag ziet jouw naam hierdoor vaker voorbij komen en dat kan net dat beetje extra zijn wat nodig is om te winnen want de winnaars worden veelal handmatig gekozen.

Tip 6

Lees de deelname voorwaarden!


Lees altijd goed de voorwaarden door! Voor sommige prijsvragen brengen deelname consequenties met zich mee en je wilt achteraf niet voor een verrassing komen te staan. Zo kan het zijn dat je naar afloop van de prijsvraag nog mailtjes krijgt met reclame van de organisator of dat je de prijs persoonlijk moet komen afhalen. Ook is het mogelijk dat je gevraagd wordt voor overige (betaalde) diensten. Wij proberen altijd de beste gratis prijsvragen te selecteren, in principe hoef je dus nergens te betalen om kans te kunnen maken op een prijs.

Of alle prijzen altijd daadwerkelijk worden verloot is moeilijk te zeggen. De controle hierop ontbreekt namelijk. Het meerendeel van de acties zal altijd eerlijk verlopen maar er zijn natuurlijk acties welke echt niet kunnen. Er is niemand die zomaar een auto t.w.v. 80.000,- weggeeft. Met name op facebook zijn dan ook niet alle win&like acties altijd even betrouwbaar. De grote winacties op bekende en grote websites zijn echter doorgaans gewoon betrouwbaar.

Tip 7

Gebruik geen betaalde invuldiensten!


Wees alert op bedrijven die je een betaald abonnement aanbieden om voor jou al die prijsvragen en winacties in te vullen. Doe hier niet aan mee! Het is vaak fake en deelnames die door dit soort bedrijven ingezonden worden worden veelal automatisch afgekeurd door de organisator! Je winkans is zeer gering en de vraag is maar of ze daadwerkelijk iets voor je invullen waardoor jij kans maakt om te winnen! Dit soort bedrijven zijn er enkel op uit om geld aan je te verdienen en om van een dergelijk abonnement af te komen is vaak nog ontzettend lastig. Trap er derhalve niet in en doe gewoon lekker zelf mee aan prijsvragen en hou het in eigen beheer! Invullen kun je tenslotte toch echt wel zelf.


We wensen je veel plezier en hopen dat je binnenkort je eerste prijzen in de wacht weet te slepen. Heb je nog vragen neem dan gerust even contact met ons op met je vraag zodat we je evt. kunnen helpen.